Orosz medovik

  • 2018.02.03.
  • 4

Jó ideje piszkálja a fantáziámat ez a süti. Először egy újságban láttam, aztán interneten is többször belefutottam. Tologattam ide-oda a receptet, aztán csak elkészült. Nem kellett csalódnunk benne. Egy kicsit annyiban, hogy a kiválasztott recept fotóján szép vastagon volt a tejfölréteg. Nekem, ha akartam volna sem sikerült volna olyanra, mert a cukorral elkevert tejföl csak vékony rétegben volt hajlandó megmaradni a lapon, mindenképpen le akart folyni. De nem fogott ki rajtam, a megmaradt tejfölt a tetejére kentem.Hozzávalók:A tésztához:50 dkg liszt15 dkg cukor1 mokkáskanál szódabikarbóna12 dkg margarin3 evőkanál méz3 tojás1 mokkáskanál fahéj (eredetileg nincs benne)A töltelékhez:1 vödör tejföl (800 g)20 dkg cukorÍgy készült:A tésztához valókat összegyúrtam. Kicsit ragacsos tészta lett, de lisztezett lapítón hagyta magát kezelni.4 részre osztottam, mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam, tepsi hátán sorra kisültek.A tejfölt a cukorral elkevertem, s megtöltöttem vele a lapokat. A tetejére is került egy réteg édes tejföl.Másnapra jól átpuhult a süti, s szépen lehetett szeletelni.(Recept
innen, kisebb változtatásokkal) . Eredetileg kétszer ennyi tejföl kéne bele, de lehetetlenség lett volna belekenni, mert folyt le. Lehet, tejfölfüggő? De így is finom volt. Egyszerűnek is mondanám, ha nem kéne lapokat nyújtani. Biztos, van , akinek nem okoz gondot, de nekem még mindig. Azért megoldom, tepsi hátán igazgatom, toldom-foldom, s süti lesz belőle a végén. :-)

Címkék

Mézes Tejföl