Tiramisu szelet

  • 2018.01.14.
  • 5

Nagyon rég készítettem tiramisut, pedig a család oda van érte meg vissza. Most, hogy kis keresztlányunk szülinapja volt, s Ő azt biztosan szereti, kapóra jött. Fele csinosabban, torta formára készült (erről nem készült fotó), másik fele itthon maradt, a gyerekeknek. Bár nem a megszokott összetételű, az ízvilág igen hasonló volt. A lényeg, hogy mindenkinek ízlett!Hozzávalók:6 tojásos piskóta25 dkg babapiskóta0,5 dl víz1 dl főtt kávé2-3 evőkanál rumaroma1 csomag vaníliás cukor50 dkg mascarpone4 dl tejszín7 evőkanál cukor2 csomag vaníliaízű pudingpor6 dl tej1 evőkanál kakaóÍgy készült:A piskótát a szokásos módon elkészítettem. Mikor kihűlt, vízszintesen kettévágtam.A krémhez a pudingokat kevés tejjel elkevertem, majd a többi tej hozzáadásával sűrű krémmé főztem. Hagytam kihűlni, közben megkevergettem.
A tejszínt 1 evőkanál cukorral felvertem.A pudingot, fele mascarponét elkevertem a 4 evőkanál cukorral, majd több részletben hozzáadtam a hab felét.A vizet, kávét, rumaromát, vaníliás cukrot elkevertem.A krém felét az alsó piskótalapra kentem. Kiraktam a kávés lében megmártott babapiskótákkal. Rá került a krém másik fele, majd beborítottam a másik piskótalappal. Tetejére került a mascarpone, 2 evőkanál cukor és a hab másik felének keveréke.Kakaóport szitáltam rá.Utólag jutott eszembe, hogy kevesebb hókuszpókusszal járt volna, ha nem felezem a tejszínhabot meg krémsajtot, hanem az egészet összekeverem a pudinggal. Így is jutott volna a tetejére is a krémből, s kissé lerövidíti a munkaidőt.