Sajtos rúd

  • 2017.12.15.
  • 9

Ki tudja, hányadik már a blogon! De viszonylag gyakran sütök, mert szeretem őket, s nem térek vissza a régi receptekért, mindig valami más készül. Sokszor nem is keresek hozzá receptet- most sem. Csak úgy összedobtam ebből-abból -azért már nagyjából tudom, mitől lesz finoman ropogós, ahogy szeretem-, gyúrom-nyújtom-sütöm-kóstolom. Ez utóbbit sűrűn. :DHozzávalók:70 dkg liszt25 dkg reszelt sajt25 dkg margarin12 dkg zsír1,5 teáskanál só
2 tojás4 evőkanál görög joghurta tetejére felvert tojás és lenmagÍgy készült:A lisztet, sót (egy púpozott teáskanál és egy csapott) elvegyítettem. A zsírral, margarinnal, reszelt sajttal elmorzsoltam, majd összegyúrtam a tojásokkal és joghurttal. Kemény, de gyúrható tésztát kell kapnunk.Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát, lekentem felvert tojással, beszórtam lenmaggal (egy része világos lenmag), derelyemetszővel csíkokra vágtam.Tepsibe pakoltam, 180 fokon pirosra sütöttem.Még van belőle néhány darab, egy hét után is jó ropogós, élvezhető,

Címkék

Sajt Sós Sütik