Rakott karfiol

  • 2017.11.26.
  • 4

Bevásárlás során a karfiolra pillantva eldöntöttem, hogy ez lesz a hétvégi ebéd. Már rég volt, meg amúgy is szeretjük. Krumplisan terveztem, de Leányzó áthúzta a számításaimat. Oda volt téve a krumpli főni, mégis engedtem a kérésének, rizses-darált húsos töltelékkel készült, a krumpliból meg holnap lesz valami. De az biztos, hogy nem nudli! :-)Hozzávalók:1 nagyobb fej karfiol1 nagy fej hagymakevés olaj60 dkg darált hússó, bors, paprika1 bögre rizs (2,5 dl)1 nagy pohár tejföl (4 dl)Így készült:A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, sós vízbe főni tettem.A hagymát apróra vágva az olajon megpároltam. Hozzáadtam a darált húst, sóztam, borssal, paprikával fűszereztem. Mikor morzsásra párolódott, hozzáadtam a rizst kétszeres mennyiségű vízzel. Fedő alatt hagytam puhára főni.A megfőtt karfiolt leszűrtem.Egy kis tepsi alját kiraktam fele karfiollal (kisebb darabokra szedve), ráborítottam a rizses húst, a tetejére került a karfiol másik fele.Jó sok tejfölt kentem rá és ment is a sütőbe.Mikor kezdett a tetején pirulni a tejföl, kivettem.Egyszerű, kiadós és finom étel. Mint a rakott ételek többnyire. Így készül a rakott zöldbab is, a rakott káposzta... Mind finom.

Címkék

Főétel Rizs Tejföl