Narancstorta

  • 2017.11.04.
  • 0

Most más tollával ékeskedem! De ez a "toll" is az enyém, miért is ne? :-)Gergő hazajött a hétvégére. Én meg mást sem csinálok két napja -enyhe túlzással-, mint sütök-főzök. Hogy finomakat egyen, míg itthon van, meg finomakat pakoljak neki, hogy albérletében se éhezzen. Tényleg alig mozdultam ki a konyhából, pedig még segítségem is volt. Időközben "Kisfiam" 19 éves lett (még kimondani is sok), de a születése napján Szegeden volt, a barátaival -is- meg szerette volna ünnepelni a jeles napot. Ami meg is történt. Mi csak távolról köszöntöttük fel, de ma itthon is pótoltuk. Hédi nézte ki a tortát, a konyhában lógó naptár adta az ihletet. A piskótát ketten készítettük, de a többi mind az Ő keze munkáját dicséri. Ő verte-keverte a tölteléket, töltötte, díszítette. Mondanom sem kell, hogy igen szép és finom lett a végeredmény! :-)Hozzávalók:5 tojásos piskóta4 dl tejszín4 dl tejföl12 dkg porcukor1-1 citrom és narancs lereszelt héja1 citrom leve1 narancs húsa apróra vágva1 csomag vaníliás cukor2 dl tejszín + 1 evőkanál cukor
a díszítéshezÍgy készült:A piskótát a szokásos módon elkészítettük, kerek tortaformában megsütöttük.A tejfölt a porcukorral elkeverjük, majd a citrom- és narancshéjjal, a citromlével és a feldarabolt naranccsal.A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tejfölhöz keverjük.A kihűlt piskótát vízszintesen három fele vágtam.Tányérra téve, tortaforma oldalát köré kattintva megtöltjük a lapokat. Kissé folyékony lett a töltelék, de másnapig pihentetve egész jól viselkedett, szépen összeszedte magát.Másnap a két dl habbá vert tejszínnel (az 1 evőkanál cukor hozzáadásával)
bevonjuk és tetszés szerint díszítjük a tortát.Finom lett, nem túl édes, könnyed, magát etető torta. Hiába, nem esik messze az alma a fájától! :DS hogy érzi magát Gergő Szegeden? Ó, jól. Hamar feltalálta magát, barátokra lelt, együtt buliznak, főznek, esznek, néha tanulnak is. :-) Aztán kellett egy 1-es zh, -ami nagy csalódást okozott neki, mert "rengeteget" készült rá,- hogy a bulizás ne az első helyen legyen. Van, amit élvez, van, amit a háta közepére sem kívánt, mégis része van benne- ilyen a matek-, de hát nem fenékig tejfel az élet sem. Mi támogatjuk, a többi rajta múlik.