Túrós pite

  • 2017.10.16.
  • 0

Szintén az elmúlt hétvégére készült. Két hete is volt túrós süti, de másmilyen,
viszont ezeket nem lehet megunni. A reszelt túrós a kedvenc, de mind jöhet. Erre is azt mondták a csemeték, hogy nagyon finom lett. Szerintem is, csak hogy "szerénykedjek" egy kicsit! :-) Pedig a lehető legegyszerűbb, még a porcukor is elmaradt a tetejéről, de van az úgy, hogy a kevesebb több. Hozzávalók:A lapokhoz:45 dkg liszt1 csomag sütőporcsipet só25 dkg margarin15 dkg cukor4 tojássárga1-2 evőkanál tejfölA töltelékhez:1 kg túró20 dkg cukor2 csomag vaníliás cukor1 citrom lereszelt héja3 evőkanál gríz4 fehérjecsipet sóÍgy készült:A tésztához a lisztet, sót, cukrot, sütőport
elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a sárgákat és előbb egy evőkanál tejfölt. Összegyúrtam. Ha nagyon kemény lenne, még kevés tejfölt lehet tenni bele.Míg elkészült a töltelék, hagytam pihenni a tésztát.A túrót villával áttörtem, majd elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, grízzel.A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá vertem, majd a túrókrémbe vegyítettem.A tésztát 2 részre osztottam, mindkettőt tepsi méretűre nyújtottam (28×32 cm-es). Az egyik lapot kikent tepsibe tettem, beleborítottam a túrókrémet, elsimítottam, a másik lappal beborítottam.Villával megszurkáltam a tetejét, majd 180 fokos sütőbe toltam.Addig sült, míg a teteje szépen megpirult.Kihűlés után szépen lehetett szeletelni. Kerülhet a tetejére porcukor, így mutatósabb, meg édesebb, de nekünk elég édes volt így is.
Mivel készült kalács is, meg nagy adag mézes is, ami hosszasan eláll, s lesz mire rájárnia Gergőnek órák előtt s után, még van belőle egy kevés, de ha egymagában készül, már rég hűlt helye lenne! :-)

Címkék

Pite Túrós Sütik