Mákos bögrés eperrel

  • 2017.07.04.
  • 0

A tartalékból élek -van bőven, mert idén nagyon ritkán látogattam a blogot-, mert az utóbbi időben nem is sütöttem annyit, ha sütöttem, többnyire jól bevált régi receptekhez folyamodtam, vagy ha véletlenül valami újat sütöttem, nem fotóztam. Bizony, ez is előfordult. Amúgy is a fotózás a legnagyobb macera számomra az egész blogosdiban.Szóval ez a süti is régebben készült, eperérés idején. Ennyit tudtam szedni róla, aztán az esőhiány miatt nem is termett többet. Azaz csak néhány szemet, amit megettünk. A most érő gyümölcsökkel is készülhet, mondjuk málnával, ribizlivel, barackkal.Hozzávalók, 2 dl-es bögrével mérve:3 tojás1,5 bögre cukor1 bögre olaj1 bögre darált mák3 bögre rétesliszt1 csomag sütőpor1,5 bögre tej1 citrom lereszelt héja és leveeper (vagy más gyümölcs)Így készült:A tojásokat a cukorral alaposan elkevertem, majd hozzáadtam az olajat. Eztán került bele a mák, liszt. sütőpor, tej. No meg a citrom héja és leve. Alaposan összekevertem, majd kikent tepsibe öntöttem a masszát.
A megmosott, feldarabolt epret a tetejére szórtam.180 fokon tűpróbáig sütöttem.
Egyszerű, könnyen és gyorsan elkészülő süti, hétköznapi hozzávalókból. Nem csak szezonban, télen is készülhet fagyasztott gyümölcsökkel vagy befőttel. Szeretem az ilyen egyszerű és sokféleképpen variálható recepteket.