Krumplis tokány

  • 2017.07.06.
  • 9

Nemrégiben olvastam, hogy a pörkölt és a tokány között az a különbség, hogy a tokányhoz a hús csíkokra van vágva, nem pedig kockákra, és a bors a fő fűszere, nem pedig a paprika. Hát én bizony kockákra vágtam a húst, de a krumplit hasábokra. Így nevezhetem tokánynak?Legyen bármi is, finom, azt mondta a család, készülhetne gyakrabban is.Hozzávalók:1 kg sertéscomb1 nagy fej hagyma1 evőkanál zsírsóborspaprikakis darab füstölt szalonna1-1,5 kg krumplikis csokor petrezselyemzöldÍgy készült:A hagymát felaprítottam, a zsíron megpároltam. Rádobtam a feldarabolt húst, sóztam, s fedő alatt majdnem puhára pároltam. Közben kevés vizet öntöttem alá. A szalonnát nagyobb darabokra vágva beledobtam, csak az íze végett, a végén ki is szedtem belőle. De lesütve is hozzá lehet tenni, a zsírját meg a pörcöket.
Közben a krumplit megpucoltam, hasábokra vágtam.Mikor a hús majdnem puha, borsot, paprikát tettem rá, meg a krumplit. Annyi vizet öntöttem alá, amennyi majdnem ellepte.Fedő alatt hagytam megfőni.A felaprított petrezselyemzöldet a végén tettem bele.Kiadós és finom étel. Biztos ahány ház, annyiféle tokány is készül. Én így készítem, így szeretjük.

Címkék

Hús Krumpli