Habos gyümölcsös süti

  • 2017.07.18.
  • 6

Télen-nyáron elkészíthető, finom gyümölcsös süti. Most ugyan nyáron sütöttem- néha a 30 fok sem tud megállítani-, de friss gyümölcs híján fagyasztottból vagy befőttből is finom.Hozzávalók:5 tojás (a sárgája a tésztához, a fehérje a habhoz)12,5 dkg vaj15
+ 20 dkg cukor1 dl tej2 dl tejföl35 dkg liszt1 csomag sütőpor1 citrom levegyümölcs (most őszibarack)Így készült:A tojások sárgáját elkevertem a puha vajjal és a 15 dkg cukorral. Ezután belekevertem a tejet, lisztet, sütőport, tejfölt, citromlét. Sima masszát kevertem belőle.A masszát tepsibe simítom, rászórom a felaprított gyümölcsöt.180 fokos sütőbe tettem a tepsit.Közben a fehérjéket felvertem a 20 dkg cukorral.Mikor a süti kész, rásimítom a habot, visszateszem a sütőbe, mérsékelve a hőfokot 100 fokra.Mikor a hab pirulni kezdett, kivettem a sütőből.Kihűlés után szeletelhető.