Tangó szelet

  • 2017.01.15.
  • 2

Nővéremtől kaptam egy nagy adag piskótatallért. Rögtön egy süti jutott eszembe róla: a tangó szelet, amellyel többfelé találkoztam, de még soha nem született olyan elhatározás, hogy na én ezt most elkészítem. Mostanig! :-)Még csak a szeletelés során leesett széleket kóstoltam, de anélkül is tudtam, hogy ez finom süti lesz. :-) Még várhattam volna vele, nem puhult meg teljesen a lap, igazából holnapra lesz tökéletes. De muszáj volt tesztelni! :-)Hozzávalók:A lapokhoz:30 dkg liszt10 dkg margarin1 tojás10 dkg cukor1 teáskanál sütőpor1 púpozott evőkanál kakaókevés tejA krémhez:10 evőkanál liszt1 l tej3 tojássárga1 evőkanál vaníliás cukor25 dkg vaj22 dkg cukorA tetejére:1 csomag piskótatallér5 dkg étcsokoládé2 evőkanál olajÍgy készült:A lapokhoz a lisztet elmorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam a cukrot, sütőport,
kakaót, tojást és apránként annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.
A meggyúrt tésztát két részre osztottam, mindkettőt tepsi méretűre nyújtottam, tepsi hátán kisütöttem.A krémhez a közepesen púpos kanállal mért lisztet kevés tejben simára kevertem. Elkevertem benne a tojássárgákat is, majd apránként a többi tejet is hozzáöntöttem, meg belekerült a vaníliás cukor is.Állandóan kavargatva sűrűre főztem. Hagytam kihűlni, közben meg-megkavartam.A vajat a cukorral elkavartam, majd kanalanként hozzáadtam a közben kihűlt lisztes pépet.A krém felét a két lap közé kentem, másik felét a tetejére. Kiraktam piskótatallérral, ezt pedig gőz fölött az olajjal felolvasztott csokival csorgattam be.Recept
innen. Természetesen néhány változtatást eszközöltem rajta, de nem hinném, hogy a süti hátrányára vált volna.Holnap talán szebb szeleteket sikerül vágni, s talán szebb fotót is tudok hozni. De többnyire a fotózáshoz van a legkevesebb türelmem. Mint most is...