Céklás gnocchi zöldsalátával, fokhagymás öntettel

  • 2013.10.28.
  • 8

Egy igazi zöldséges étel, amiben az ízek találkozás egyszerűen leírhatatlan, ezért ki kell próbálni. Nekünk nyerő párosítássá vált, így a mélyhűtőbe is került pár adag a céklás gnocchiból, hogy legközelebb csak kifőzni kelljen. :) Hozzávalók:2 nagy cékla, 3-4 szemburgonya (összesen 1,3 kg)1 tojásliszt2 fokhagymasó, bors, szerecsendióvajon pirítZöldsaláta:1/2 jégsalátakb. fél kígyóuborka6 nagy marék rukkolaFokhagymás öntettel:1 nagy doboz tejföl2 nagy teáskanál mustár2 nagy evőkanál majonézsó, bors4 gerezd fokhagymaA gnocchihoz a krumplit és a céklát együtt egy nagy lábosban feltesszük főni enyhén sós vízben. Mikor a krumpli megpuhul kivesszük, viszont a céklának több idő kell, így azt még hagyjuk főni. A krumplit megpucoljuk, majd egy nagy tálba tesszük. Mikor puha a cékla kivesszük a vízből, szintén meghámozzuk és a krumpli mellé tesszük. Krumplinyomóval összetörjük őket, belenyomunk két fokhagymát, hozzáadunk egy tojást, a fűszereket, valamint annyi lisztet, hogy jól formázhatóvá váljon. Kb. 65-70 db gnocchi lesz belőle. Egy nagy fazékban vizet teszünk fel és a már forró vízben kifőzzük őket persze kisebb adagokban. Végül kevés vajon megpirítjuk és készen is vagyunk.
A salátához a zöldségeket megmossuk, a jégsalátát felcsíkozzuk, az uborkát kockázzuk, majd a rukkolát is hozzákeverjük egy nagy tálban. Az öntethez a fent megadott hozzávalókat alaposan elkeverjük és ízlés szerint fűszerezzük. Tálaláskor a céklás gnocchi mellé helyezünk egy nagy adag zöldsalátát, majd az öntettel fűszerezzük, mind az ízek, mind a látvány tekintetében.