Az igazi Bolognai - Canneloni

  • 2018.07.30.
  • 3

...a legjobb, az eredeti! Nagyon ütős, szaftos recept következik! Ha ezt meg tudod csinálni, akkor lasagne is menni fog! Csupán más tésztát kell használj! ENNYI! Most megtudhatod, hogy készül az igazi bolognai és milyen egy jó besamel. Most elhoztam az egyik kedvenc olasz ételemet! Ha a lasagnet szereted, akkor ezt is! Nem nehéz elkészíteni, viszont időt kell rá szánni! Igazi hétvégi étel, amikor nem sietsz sehova!Hozzávalók (20x30cm-es tepsihez):Bolognai:100 g házi, füstölt zsírszalonna, apró kockákra vágva1 nagy fej hagyma, apróra vágva2 szál angolzeller (150-160g)1 sárgarépa (150-160g)1000 g darált marhahús500 ml passzírozott paradicsom2 dl marhahúsleves alap2 dl száraz vörösborsófrissen őrölt feketeborsfrissen őrölt szerecsendióBesamel:100 g vaj80 g finomliszt1000 ml tejsó, fehérborsfrissen őrölt szerecsendió100 g Reszelt trappista sajt100 g Reszelt parmezán sajtCanneloni tészta 250gEszközök:Vágódeszka, konyhakés, fejkanál, sajtreszelő, habverőKéses robotgépMagas falú teflon serpenyő+fedőLábas20x30cm-es tepsiElkészítése:BOLOGNAIA szalonnát miután apróra vágtam, beleteszem egy magas falú felon serpenyőbe és közepes hőfokon zsírjára sütöm. Néha megkeverem. Közben megpucolom a zöldségeket és a hagymát apróra vágom. A süt szalonna mellé teszem és a legmagasabb hőfokon, aranybarnára pirítom.Közben a sárgarépát, miután megpucoltam, az angol zellerrel és fokhagymával együtt, felkarikázom és egy késes robotgépbe teszem. Összeaprítom.A lepirult hagymához teszem a darált marhát és fehéredésig pirítom. Utána hozzáadom a répás keveréket és ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. 1 perc után felöntöm a borral és az alaplével. 2 perc forralás után hozzáteszem a passzírozott paradicsomot. Miután elkevertem, tartalékon, fedő alatt párolom másfél órát. Közben gyakran átkeverem. Miután kész, kézmelegre hűtöm!BESAMELEgy lábosba megolvasztom a vajat és hozzászórom a lisztet. Egy habverővel simára keverem és aranybarnára pirítom a lisztet. Ezután fokozatosan öntöm hozzá a tejet és folyamatosan kevergetem a habverővel, hogy ne legyen csomós! Miután hozzáöntöttem az összes tejet, ízesítem sóval, fehérborssal és szerecsendióval. Folyamatosan kevergetem, hogy nehogy leégjen! Forrástól számított 2 percig főzöm, míg jól besűrűsödik, majd félrehúzom.CANNELONIElőmelegítem a sütőt 200 fokra!Fogom a magas falú tepsimet és a bolognaiból 4-5 evőkanállal az aljára teszek. Elegyengetem.Fogok egy kiskanalat. Megfogok egy csőtésztát úgy, hogy a tenyeremmel/ujjaim végével letakarjam az egyik végét. Így megakadályozva, hogy kifollyon a töltelék. Kiskanállal óvatosan megtöltöm a csöveket és lefektetem a tepsibe. Miután megvagyok az összessel, a fennmaradó szószt ráöntöm.A besalem mártást egyenletesen szintúgy áröntöm.A reszelt sajtokat összekeverem és egyenletesen rászórom a tetejére!40-45 perc alatt aranybarnára sütöm!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Tészta Olasz