Huevos Rancheros

  • 2018.06.11.
  • 4

...Egy szép szombat reggel nincs is jobb dolog, mint egy lehengerlő reggeli csinálni! Ez a mexikói étel fantasztikus választás! Több variánsa létezik! Most elhoztam nektek az én kedvencemet! A lenti recept felét használtam, mivel kis serpenyőm van ehhez. Ha vannak egyszemélyes sütő tálaid akkor nyertél! Abban mutat a legjobban ez az étel! Duplázhatsz a hétvégén! A lenti mennyiségekből előkészített az alapanyagból a felét félreteheted a hűtőbe!
Így 1-2 nap múlva 10 perc alatt meg tudod csinálni újra ezt a fantasztikus ételt!
A konzerv hozzávalókat, a fűszerekkel elkeverve elteheted és a sült burgonya, paprikát is könnyedén el tudod tárolni, a felaprított petrezselyemmel együtt!Hozzávalók (4 személyre):400 g-os darabolt paradicsom konzerv400 g-os vörösbab konzervkb. 2 dl víz100 g felkarikázott chorizo1-2 evőkanál extra szűz olíva olaj150-160 g burgonya (2 kis darab), 2-3 mm vastagra felkockázva1 db piros kaliforniai paprika1 fej vöröshagyma, apróra vágva2 gerezd fokhagyma, apróra vágva1 csapott teáskanál pirospaprikafél teáskanál őrölt cayenne chili (elhagyható)4 tojáspár szem koktélparadicsom félbe vágva (elhagyható)frissen őrölt fekete borssófrissen aprított petrezselyemzöld4 db pirított tortilla lapEszközök:Sütőbe helyezhető teflon serpenyő (2 személyes serpenyő: 22 cm átmérőjű)PalacsintasütőTepsi+sütőpapírKonyhakés, vágódeszka, fakanálKonzervnyitó, zöldséghámozóElkészítése:Előmelegítem a sütőt (grill sütő módban) 240 fokra.A kaliforniai paprikát megmosom és egy tepsire téve, beteszem a sütőbe. Addig sütöm míg fekete nem lesz a teteje, ekkor megforgatom és a másik oldalát is feketére sütöm. (Kb. 15-20 perc összesen). Kiveszem, majd félreteszem hűlni!Addig előkészítem a többi hozzávalókat! A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a babot átmosom folyó csapvízzel, a burgonyát meghámozom, felvágom, végül összevágom a petrezselyemzöldet.A kézmeleg paprikát meghámozom, majd vékony csíkokra vágom!1-2 evőkanál olajat hevítek a serpenyőben és középmagas hőfokon, aranybarnára pirítom a burgonyát. Félreteszem.A fennmaradó zsiradékban megpirítom a hagymát, vége felé a hozzáteszem a fokhagymát is. Beleöntöm a babot és a darabolt paradicsomot. Hozzáöntök 1-2 dl vizet és ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, pirospaprikával és cayenne chilivel. 2-3 percen át erősen forralom és folyamatosan kevergetem. Amikor kellően sűrű lett, hozzákeverem a sült burgonyát és a csíkozott sült paprikát. Lekapcsolom, majd 4 kis mélyedést csinálok a fakanállal. beleütöm a tojásokat, a maradék helyre belenyomom kicsit a félbevágott koktélparadicsomokat és 5-10 percig a forró sütőbe teszem! (240 fok, grill fokozaton!) Addig kell sütni, míg a tojás sárgájának a teteje egy picit megfehéredik!Miután kivettem, chorizo szeleteket nyomokodok bele, majd megszórom petrezselyemzölddel. Ízlés szerint sózom-borsozom a tojásokat.Forró, száraz palacsintasütőbe megpirítom a torilla lapokat!Tálald közvetlenül a serpenyőből, egy kis fakanállal és a ropogós torillaval, vagy halmozd egy torilla lap közepére!TIPP: elkészítheted serrano sonkával is!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!