Thai zöld currys zöldségleves

  • 2018.05.02.
  • 3

...természetesen csirkehússal készítve! :) Igazi, pikáns thai leves, ami pillanatok alatt elkészül! Kalóriaszegény, de ízekben gazdag fogás, te vitalitással! A kókusztej kellemesen selymessé, a korianderzöld frissé teszi ezt a levest. Ha szereted a keleti ízeket, ezt ki kell próbálnod!
Hozzávalók (8-10 főre):250 g csirkemell, apró kockákra vágva1 fej hagyma, falatnyi darabokra vágva200 g zöldbab (fagyasztott)200 g mungóbab csíra1 db (150g-os) sárgarépa, vékony csíkokra vágvafél fej brokkoli1 db Pak Choi (bordáskel), vékony csíkokra vágva5 lime levél (vagy 2 lime reszelt héja)6 evőkanál halszósz6 evőkanál vékony szójaszósz6 evőkanál lime leve (3 db)1 nagy evőkanál zöld curry paszta3 l víz4-5 szál újhagyma, vékony csíkokra vágva1 csokor korianderzöld apróra vágva400 ml kókusztejEszközök:5l lábas+fedővágódeszka, konyhakés, fakanálElkészítése:A lábasba beleöntöm a vizet és hozzáteszem a zöld curry pasztát, a halszószt, a szójaszószt, a lime leveleket és a limeok levét. Felforralom.Közben előkészítem a zöldségeket és a húst. Miután felforrt a leves, beleteszem a csirkehúst. 5 perc főzés után hozzáteszem a sárgarépát, a pak choi-t, a brokkoli rózsákat, a mungóbab csírát, a hagymát és a zöldbabot. Forrástól számított 5-10 perc alatt minden megpuhul.Végül elkeverem benne az újhagymát, a kókusztejet és a korianderzöldet.TIPP: Ha kevesebb zöldségből csinálnád, kínálj hozzá rizstésztát!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!