Wrap Time! Mexicano

  • 2018.01.15.
  • 7

....Az észak-mexikóból származó burrito adta az ötletet ehhez az ételhez. A fűszeres marhahús, bab és kukorica mellett, a frissítő guacamole, a főtt rizs és a ropogós saláta, egy leheletnyi tejföllel egy igazán kiadós és ütős étel! Nem beszélve, hogy ez az ízorgia a padlóra visz mindenkit, annyira finom! Gyorsan megvan és mindenki szeretni fogja, ezt garantálom! Csípősen az igazi, de ha nem szereted, nyugodtan hagyd ki, úgy is nagyszerű lesz!
Hozzávalók (8 db-hoz):1 bögre rizsTortilla lapok (8 db)Tejföl (laktózmentes)Jégsaláta, vékony csíkokra vágva400 g darált marhahús2 vöröshagyma, félkarikákra vágva4 gerezd fokhagyma, felszeletelve1 bögre fagyasztott kukorica1 db (400 g-os) vörösbab konzerv2 csapott teáskanál füstölt pirospaprika1,5 csapott teáskanál őrölt római köményfrissen őrölt tarkabors1 nagy teáskanál só300 g sűrített paradicsom (20%-os)1 db piros chili, apróra vágva (vagy más formátumban, ízlés szerint)extra szűz olíva olajGuacamole:2 db érett avokádó1 gerezd fokhagymafél citrom levemarék korianderzöld/petrezselyem1 piros chili, kimagozva, apróra vágva (elhagyható)1 csapott teáskanál sócsipet cukorfrissen őrölt tarkaborsEszközök:késes robotgép, vagy botmixervágódeszka, konyhakéskis lábas+fedőmagas falú teflon serfenyő+fedőpalacsintasütőElkészítése:Egy kis lábosba, egy evőkanál olajat hevítek és gyakori kevergetés mellett, megpirítom a rizst. Addig kevergetem, míg kellemes pirított illata nem lesz. Ezután felöntöm 1,8 szoros vízzel és megsózom. Miután felforrt, lefedem egy fedővel és lekapcsolom alatta a tűzhelyt, de nem húzom le. Nem szabad a fedőt leemelni! Hagyjuk békén 20-30 percig, addig foglalkozzunk mással!A guacamolehoz egy késes robotgépet veszek elő. Az avocado magjait kiszedem és egy evőkanál segítségével kikanalazom a húsát, majd a robotgépbe teszem. Hozzáadom a fokhagymákat, a citrom levét, a korianderzöldet, a chilit, majd a sót és a borsot. Alaposan összemixelem, majd egy tálkába kiteszem és a hűtőben pihentetem a tálalásig. (Ha savanyúra sikeredett, nyugodtan tegyél hozzá egy fél teáskanálnyi porcukrot!)Egy magas falú serpenyőben olíva olajat hevítek. Megfuttatom benne a hagymát, majd pár pillanat után a fokhagymát, a chilit, a füstölt pirospaprikát, az őrölt római köményet, végül sót és borsot is hozzákeverek. Ezután a húst is hozzáteszem és addig kevergetem, míg mindenhol lepirul. Hozzáöntöm a kukoricát és a sűrített paradicsomot. Fedő alatt csendesen 15 percig párolom. Végül a babkonzerv levét leöntöm és átmosom a babot. Hozzákeverem és még 3 percig főzöm.Egy teflonos palacsintasütőben, hirtelen megpirítom a tortilla lapokat, majd tányérra teszem.
Megkenem guacamoleval, majd 2 evőkanál rizst egyengetek el a közepén. Végül ugyanennyi húst lapátolok a közepére, majd vékonyra szelt saláta következik és végül tejföl cseppeket teszek rá. Összetekerem és egy fogpiszkálóval rögzítem!Letölthető és nyomtatható verzió ITT!

Címkék

Csípős Mexikói