Thai Piros Curry Wok

  • 2017.11.15.
  • 3

...Chiang Mai, Thaiföld északi részén fekvő városában a legelterjedtebb a piros curry, így ma elhoztam mindenkinek ezt a szuperfinom, csípős wok receptet. A wokos ételekben a legjobb, hogy a hozzávalók mennyiségét bátran változtathatjuk. Így bátran elkészíthetjük több zöldséggel! Ráadásul pofon egyszerű elkészíteni! A keleti konyha szerelmeseinek ez kihagyhatatlan fogás!Hozzávalók (2 személyre):
150 g rizstészta
2-3 evőkanál étolaj200 g csirkemell, vékony csíkokra vágva50 g Mungobab csíra 1 kisebb répa, gyufára vágvafél piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva2 salotta hagyma, csíkokra vágva100 ml kókusztej
Korianderzöld a tálaláshoz2 szál újhagyma, apróra vágva, a tálaláshozWok szósz hozzávalók:2 evőkanál piros curry paszta 1 teáskanál őrölt kurkuma 1 dl víz 2 evőkanál halszósz 2 evőkanál Thai szójaszósz (világos, vagy 1 evőkanál sötét)1 evőkanál cukor 2 evőkanál citromléEszközök:Nagy wok serpenyőVágódeszka, konyhakés, zöldséghámozó, fakanálKeverőtálakKis lábasElkészítése:A rizstésztát kézmeleg vízben kiáztatom, amíg el nem éri a kellő állagot. Ez körülbelül 1-2 óra!Ameddig a tészta ázik, előkészítem a nyersanyagokat, majd félreteszem. Egy kis lábosba öntöm a wok szósz hozzávalóit és 1 percig forralom, kevergetem majd félreteszem. A wokba pár evőkanál olajat hevítek, legmagasabb hőfokon és beledobom a csirkét. Miután kifehéredett, mellé dobom a hagymát, a répát és a paprikát. 1-2 percig sütöm. Hozzáöntöm a rizstésztát, a mungóbabot (ezt akár frissen is ráteheted tálaláskor!) és a szószt. Addig kevergetem, míg kellően meg nem puhulnak a hozzávalók és fel nem szívja a szósz nagy részét. Kb. 3 perc.Tálaláskor megszórom újhagymával és korianderzölddel. Letölthető és nyomtatható verzió ITT!