Kakaós kókuszkocka

  • 2019.08.23.
  • 3

Tudom, tudom, az igazi kókuszkocka mézes tésztával készül, melynek receptjét megtaláljátok ide kattintva és csak ajánlani tudom, mert isteni finom laza mézes tésztával készül. Viszont én már hónapok óta áhítozom kakaós kókuszkockára (már Húsvétra is meg akartam sütni), de vagy időm nem volt rá eddig, vagy kedvem nem volt sütni. Meg a lassan 3 éves örökmozgó, megállás nélkül csacsogó kisfiam mellett nem nagyon lehet sütögetni. Anyukám névnapjára a múlt hétvégén végre összejött, megsütöttem! A gyors alappiskóta receptemet használtam, csak kicsit felszoroztam a hozzávalókat egy nagyobb mennyiséghez. Valóban gyors, hiszen a piskóta összekeveréssel, sütéssel együtt elkészül szűk fél óra alatt, a tészta forgatása/mártogatása is megvan fél óra alatt - egyszóval 1 óra alatt elkészül ez a csoda finom süti. Pihe-puha piskóta, kakaós krém, kókuszreszelék... Annyira ízlett mindenkinek, pillanatok alatt el is fogyott. Süssétek meg! Akár egy gyors hétvégi desszertnek, akár ünnepi asztalra... tökéletes!

Hozzávalók:20x30 cm-es tepsihez7 közepes méretű tojás22 dkg kristálycukor18 dkg finomliszt4 dkg holland kakaópor1 csomag sütőpor (12 g)A kakaós krémhez:

25 dkg teavaj15 dkg kristálycukor6 evőkanál tej5 evőkanál holland kakaópor2 evőkanál rum+ 30 dkg kókuszreszelékKézműves kerámia és porcelán termékek a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu