Habkönnyű kakaós angyalpiskóta

  • 2018.06.14.
  • 3

Nevét a hófehér, légiesen könnyed tészta miatt kapta. Bár nálam most kakaós változatban készült, de
tojásfehérjés sütemény néven megtalálható a blogomon "fehér" tészta változatban is. Nem lehet elmondani, mennyire finom ez a pihe-puha sütemény, el kell készíteni és meg kell kóstolni! Az egész családom rajong érte. Az összegyűlt tojásfehérjék felhasználására remek választás. Imádom a tojásfehérjéből készült kevert tésztákat: például karácsonykor én a gyümölcskenyeret is tojásfehérjéből készítem. 3-4 hete készítettem Milán névnapjára ezt a nagyon finom, egyszerű piskótát - az idő hiánya miatt kerül még csak most megosztásra.
Ősztől pedig még zsúfoltabbak lesznek a napok, de azért igyekszem összeszerkeszteni a recepteket, hogy előbb-utóbb mindegyik fel tudjon kerülni a blogra: szeretem, ha egyben megvannak itt az oldalon mindenki örömére. Én is gyakran elkészítem a családnak ugyanazokat a sütiket és olyan jó, hogy utána tudok nézni itt a blogon, hogy mit hány fokon és mennyi ideig szoktam sütni, így közben nyugodtan csinálhatok mást, mert tudom, hogy hány perc után kell kivennem a sütőből stb... Szeptembertől Budapestre fogok iskolába járni, emiatt lesz kevesebb időm, mert a tanulás mellett a pici fiamat nem szeretném bölcsődébe adni, tehát mellette fogok itthon tanulni, közben esténként és hétvégeken Milánnal is tanulnom kell majd + a házi munkák és egyebek... Nem lesz könnyű időszak - persze a férjem mindenben támogat és a szüleim is segítenek, amiben tudnak, de a férjem reggeltől estig dolgozik, a szüleim pedig már elég idősek, Zalánt csak nagyon ritkán merik elvállalni, akkor is csak max. fél órára, esetleg 1 órára. Amióta Zalán megszületett, tulajdonképpen 0-24 órában velem van (20 hónapja), mindenhová viszem magammal, minden házi munkát, minden teendőt úgy intézek, hogy velem van. Fárasztó, de annyira imádom... szerintem ki sem bírnék nélküle egy egész napot. Milánt annak idején már 9 hónapos korától rábíztam a szüleimre néha-néha 1-1 napra, ezáltal nekem is könnyebb volt intéznem a dolgaimat. De akkor még a szüleim jobban bírták magukat, hiszen 7 évvel "fiatalabbak" voltak, el merték vállalni Milánt egy egész napra is.
Egyébként ezt az iskolát már idén márciusban is el akartam kezdeni, de úgy gondoltam, elhalasztom szeptemberi kezdésre - addig még Zalán is nő egy kicsit. A suli elvégzése után szeretném megvalósítani egy nagyon régen kitűzött célomat, álmomat, amire most jött el az idő. Soha nem késő! :)
De a szeptemberi tanulásos, iskolába járós időszakig sokat kirándulunk, nyaralunk, strandolunk, sétálunk, biciklizünk a családommal - mindig mindent együtt négyen + néha a szüleim is. ...és persze sütünk-főzünk együtt az új nyári konyhánkban. Muszáj jól feltöltődni őszig. :)
Hozzávalók:12 tojásfehérje9 dkg finomliszt3 dkg holland kakaópor(vagy cukrozatlan hagyományos kakaópor)1 csipet só10 g sütőpor20 dkg kristálycukor1-2 teáskanál vaníliakivonat (elhagyható)Tipp: A legjobb kuglóf formában készíteni, de nyugodtan süthető tortaformában vagy tepsiben is.