Pudingos kifli

  • 2018.05.01.
  • 7

Annyira cuki ez az apró kifli! Az íze és az állaga is pompás. Egyszerűen, gyorsan elkészül - még úgy is, ha a formázási időt is beleszámítjuk. Nagy családi kedvenc! Ünnepi apró süteménynek, hétvégi nassolni valónak is tökéletes, de én most családi kirándulásra készítettem, hogy legyen mit majszolni az autóban a szendvicsek után.Hozzávalók:kb. 40 darabhoz22 dkg finomliszt10 dkg szobahőmérsékletű vaj8 dkg porcukor1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)2 közepes tojás sárgájakb. 3-5 evőkanál tej+ a hempergetéshez kis porcukor


Elkészítés:A lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül fokozatosan annyi tejet, hogy összeálljon a tészta és könnyen kezelhető, lágy tapintású legyen.A tésztából kis rudakat sodrunk, melyeket felszeletelünk kb. 6-7 cm hosszúságúra és kifliket alakítunk belőle.
A kis kifliket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-13 percig sütjük. Világos maradjon! Nem baj, ha picit még puha, amikor kivesszük a sütőből - mire kihűl megfelelő lesz az állaga. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)