Epres-túrós villámsüti

  • 2018.05.17.
  • 3

5 perc összekeverés után kb. 30 perc sütés és már ehető is a szaftos, puha, finom sütemény. Egy könnyű tavaszi/nyári leves második fogásaként kitűnő választás bármilyen idénygyümölccsel. De akkor is bátran ajánlom, ha a család egy gyors süteményre vágyik hétköznap munka után vagy akár hétvégi takarítás, játszás, tanulás közben.
4 tagú családnak egyszerre elég a receptben megadott mennyiség, de ha vendégeket is várunk, akkor dupla adaggal számoljunk. Egyébként a mezítlábas túrós lepényem és a
gyümölcsös-túrós pitém mintájára készítettem kis módosítással.Nagyon hiányzott valamilyen édesség/sütemény az egész családnak napok óta, de úgy alakult, hogy rengeteg dolgom, intézni valóm adódott az elmúlt hetekben (alig voltam itthon). A főzésre is alig, sütésre egyáltalán nem volt idő és lehetőség sajnos. Hétfőn kora este már nem bírtam magammal, kellett egy gyors és finom süti. Komolyan, úgy neki estünk vacsora után, mint akik még soha nem ettek süteményt - ez történik, ha néhány hétig házi süti nélkül maradunk. :)Hozzávalók:kb. 20x20 cm-es tepsihez vagy sütőtálhoz3 tojás8 dkg porcukor vagy nyírfacukor/eritrit25 dkg tehéntúró7 dkg tejföl vagy joghurt/kefir7 dkg finomliszt (nálam most zabpehelyliszt)fél csomag sütőpor1 kisebb citrom reszelt héja (bio)+ néhány szem eper
Sütés előtt
Elkészítés:A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és robotgéppel vagy mixerrel jó összekeverjük.