Fekete-erdő torta - Férjem születésnapjára ❤

  • 2018.02.08.
  • 5

Az egyik legismertebb és legkedveltebb torta, gyakorlatilag az egész világon ismerik. Kétségkívül a csokoládés tészta, tejszínhab és meggy nagyon jó kombináció.

Január 28-án volt a férjem születésnapja, a tortát akkor készítettem. Eddig mindig cukrászdában vettük a Fekete-erdő tortát, de úgy gondoltam, hogy most én készítem el. Életemben először... Nem követtem semmilyen receptet, de mivel ettem már többször is ilyen tortát, tudtam, hogy nagyjából mik kellenek hozzá és saját ízlés alapján állítottam össze. Bevallom, olyan kíváncsi voltam rá, hogy sikerült... vasárnap ebéd után alig vártam, hogy felszeleteljük és megkóstoljuk. Igazán nem akarok "kérkedni", de nagyon jól sikerült, nagyon finom lett! A férjem, szüleim és én is 2-2 kisebb szeletet ettünk egymás után, annyira jól esett.
Hozzávalók a tésztához:18 cm-es kapcsos tortaformához5 tojás10 dkg kristálycukor3 dkg holland kakaópor7 dkg finomlisztA meggyes krémhez:2 dkg vaníliás pudingpor (20 g = fél tasak)13-15 szem meggy
1,5 dl meggylé(ha meggybefőttel készítjük, akkor nem szükséges hozzá cukor,de ha friss meggyel készül, akkor adjunk hozzá kb. 2 dkg kristálycukrot)A tejszínhabhoz: