Expressz sajtos pogácsa (dagasztás és kelesztés nélkül)

  • 2018.02.06.
  • 2

A teteje a sajttól ropogós, belül pedig puha a tészta. Hihetetlen, hogy szűk 1 óra alatt 5-6 hozzávalóval ennyire finom pogácsát lehet sütni...! De mivel Anyukám foszlott, régi könyvének receptjeiben még nem csalódtam, úgy gondoltam, nyugodtan kipróbálhatom és ismét egy klassz recepttel leszek gazdagabb. Így lett!
Rengeteg pogácsa receptem van itt a blogon (legalább 10, ha nem több), melyek egytől egyig a kedvenceim. Mindegyiket más miatt szeretem, hiszen ízesítésben, hozzávalókban különbözőek. Szerepel egy villámgyors vajas-tejfölös is, ami nagyon népszerű nálam, de a mostani pogácsa még ezt is übereli. Ízben ugyanolyan finom, de az elkészítése még annál is egyszerűbb, mert most még az élesztőt sem kellett felfuttatni + sokkal kevesebb hozzávalóra volt szükség (például tojástakarékos).
A pogácsa és a fotók még szilveszterkor készültek. Hozzávalók:kb. 55 darabhoz40 dkg finomlisztkb. 20-22 dkg szobahőmérsékletű vaj2 dl tejföl3 dkg friss élesztő15 dkg reszelt sajt
(trappista, edami, cheddar stb.)2-3 csapott teáskanál só - ízlés szerint
+ a sajttól függően+ a tetejére 1 tojássárgája és 1 evőkanál tej keverékeés 5 dkg reszelt sajt


A pöttyös kézműves kerámia 15 színben rengeteg formában megtalálható és megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu