Almás-fahéjas zabkása

  • 2018.02.19.
  • 6

Szerintem a zabkásák közül ez az egyik legfinomabb! Legalább is én imádom - az ízét és az illatát is. A 16 hónapos pici fiammal elég gyakran ezt esszük uzsonnára. Például ma is. Laktató, egészséges és néhány perc alatt elkészül. (A kisfiamnak semmilyen cukrot nem szoktam beletenni, a kertünkben termő alma egyébként is nagyon finom édes fajta.)


Hozzávalók:1 adaghoz5 enyhén csapott evőkanál finom szemű zabpehely1,5 dl víz 1-2 teáskanál eritrit (vagy méz)fél kávéskanál őrölt fahéj1 közepes almaA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:A vizet felforraljuk, elkeverjük benne az eritritet, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és alacsony lángon, kevergetve, néhány percig főzzük.A megtisztított/meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és az őrölt fahéjjal együtt a zabkásához adjuk, összekeverjük.
Almaszeletekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!