Kakaós mézeskalács

  • 2017.12.15.
  • 2

Szűk 1 óra alatt elkészíthető 3 nagy tepsivel, isteni finom, omlós és puha. Tulajdonképpen az alaprecept ugyanaz a mézeskalács recept, melyet feltettem a blogra 5 évvel ezelőtt (a receptet ide kattintva találjátok). Csupán apró dolgokat variáltam rajta: tettem a tésztába kakaóport, hogy ne legyen olyan sápadt - így sokkal mutatósabb -, valamint lekentem a tetejét tojásfehérjével.
Hozzávalók a tésztához:3 nagy gáztepsihez50 dkg finomliszt13 dkg porcukor1 kávéskanál szódabikarbóna2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék1 egész tojás1 tojássárgája 15 dkg szobahőmérsékletű vajkb. 1 dl folyékony méz+ a tetejére 1 tojásfehérjeAz írókához:1 tojásfehérjekb. 15 dkg porcukorA pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu

Elkészítés:A lisztet összekeverjük az átszitált porcukorral, a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel. Majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk az egész tojást és az 1 sárgáját, végül fokozatosan annyi mézet, hogy egy könnyen kezelhető tésztát kapjunk összegyúrás után. (Ne adjuk hozzá egyszerre mind mézet, mert lehet, hogy nem kell mind, de az is előfordulhat, hogy picivel több kell.) A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagra, majd különböző kiszúróformákkal kiszúrjuk (a maradékot összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszúrjuk).

Címkék

Mézeskalács