Gesztenyés bejgli

  • 2017.12.19.
  • 3

Idén karácsonykor nem tervezek bejglit sütni, csak hagyományos diós-mákos kalácsot, mert a családom a kalács tésztáját jobban szereti. Nekem mégis hetek óta a gesztenyés bejglin járt az eszem, csak kicsit nehezen került rá sor, mert most aztán tényleg belefulladok a teendőkbe. De szombaton végre megsütöttem a kedvenc bejglim tésztájával
+ a gesztenyés tekercs töltelékével. Csoda finom lett! A tészta puha és omlós, a töltelék pedig nagyon kellemes, nem száraz! rumos-gesztenyés. A baj az, hogy 1-2 szeletnél nem nagyon lehet megállni.
Hozzávalók:2 rúdhoz50 dkg finomliszt4 dkg porcukor1 csipet só10 dkg zsír10 dkg szobahőmérsékletű vaj2 dkg friss élesztő2 dl langyos tej2 tojássárgájaA gesztenyés töltelékhez:40 dkg gesztenyemassza (nálam most cukrozott)2 evőkanál rum (esetleg helyettesíthető rumaromával)1 teáskanál vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor2,5 dl tej