Zserbógolyó

  • 2016.11.05.
  • 1

Ha azonnal, de már a zserbó ízvilágára vágytok, akkor ezeket a kis golyókat készítsétek el! Pillanatok alatt összeállítható és egy kis hűtőben dermedés után már fogyasztható is. Csoda finom!!! Anyukám névnapjára készítettem még szeptember közepén és lassan ez is felkerült a blogra.Hozzávalók:kb. 25 darabhoz10 dkg darált háztartási keksz10 dkg darált dió2 csapott evőkanál porcukor5 dkg aszalt sárgabarackkb. 4 evőkanál sárgabaracklekvár (a lekvár állagától függően)A mázhoz:10 dkg étcsokoládé2 teáskanál olajA pöttyös és dombor mintás kerámiák, illetve a kávéfőző megtalálható a webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:1. Összekeverjük a darált kekszet a darált dióval és a porcukorral, valamint az apró darabokra vágott aszalt sárgabarackkal, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál lekvárt és összekeverjük/összenyomkodjuk, amíg össze nem áll. Ha szükséges, akkor még adjunk hozzá annyi lekvárt, hogy jól összeálljon/összetapadjon, de ne ragadjon! Majd 13 grammos kis golyókat formázunk, melyeket beteszünk a hűtőbe kb. 20 percre.2. A mázhoz a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd megmártogatjuk benne a golyókat, melyeket sütőpapíros tálcára helyezünk. Tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára,
hogy megdermedjen a máz, majd kis papírkapszlikban tálaljuk.Jó étvágyat!