Zabpehelylisztes palacsinta házi sárgabaracklekvárral

  • 2016.11.14.
  • 7

Idén nyáron kezdtem el először így sütni a palacsintát és annyira megszerettük, hogy utána egész nyári szünetben ezt sütöttem a kisfiamnak és magamnak, ha valamilyen gyors "édességre" vágytunk. Tulajdonképpen többnyire azóta is zabpehelyliszttel készítem a palacsintát, mert a férjem is nagyon szereti - pedig Ő nagyon igényes és válogatós a palacsinta tészták terén.
A fotók még nyáron készültek, és ezzel végre felkerült minden olyan recept a blogra, melyet még a kisfiam születése előtt készítettem.
A kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
Pöttyös Otthon - www.pottyosotthon.huHozzávalók:kb. 10-12 darabhoz15 dkg zabpehelyliszt3 tojás3 dl
tej+ ízlés szerint sárgabaracklekvár(vagy bármilyen más töltelék: túrós, kakaós...)+ a sütéshez 2 teáskanálnyi olvasztott zsír (vagy olaj)Elkészítés:
1. A tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapjunk.
2. A palacsintasütőt felforrósítjuk, csepegtetünk bele 1-2 csepp zsírt vagy olajat és egy kis szedőkanállal elterítjük a tésztát benne - aranybarnára sütjük mindkét oldalát. (Mi a nagyon vékony tésztát szeretjük főként, ezért nekem 12 palacsinta szokott lenni ebből a mennyiségből.) A zsír vagy az olaj cseppeket nem muszáj minden egyes palacsinta sütésekor csepegtetni a palacsintasütőbe, elég minden 2. vagy 3. palacsinta előtt.
3. Ha kisültek a palacsinták, ízlés szerint megtöltjük töltelékkel és feltekerjük vagy háromszög alakúra hajtjuk - kinek hogy tetszik. :)Jó étvágyat!