Szelíd gesztenyék

  • 2016.10.28.
  • 2

Pár perc alatt elkészíthető sütés nélkül ez a nagyon finom, mutatós kis desszert. Évek óta minden ősszel tervezem elkészíteni, amikor látom, hogy az utcákon lévő gesztenyefákról potyognak a gesztenyék. ...és az idén szeptember végén végre elkészítettem, amikor a pici fiam még Pocaklakó volt. Egy kis nassolni valóra vágytam, de már nem volt kedvem nagy sütésekbe belebonyolódni a hatalmas pocakommal, emiatt többnyire ilyen egyszerű, gyors kis édességeket "gyártottam" a családomnak és magamnak a szülés előtti hetekben.
A dombor mintás kerámiák és antikolt fa tálca megtalálható a webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu
Hozzávalók:kb. 20 darabhoz20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)15 dkg puha vaj3 evőkanál porcukor1 csomag vaníliás cukor2 evőkanál rum30 dkg darált háztartási kekszkb. 0,5 dl tejHa cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi porcukor.A külső réteghez:10 dkg csokoládé1 evőkanál olajElkészítés:1. A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.2. A masszából golyókat formázunk, tálcára sorakoztatjuk.3. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük - a gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.
4. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!