Kelt kakaós csiga

  • 2016.09.11.
  • 1

Bár a blogomon kétségkívül a
villámgyors kakaós csiga
az egyik legnépszerűbb recept, melyre eddig 941 ezerszer kattintottatok rá (igen, valóban óriási szám: 941.000!). A Facebook oldalamon pedig 70 ezres megosztással büszkélkedik a villámgyors kakaós csiga bejegyzésem (tény, hogy akár akartam, akár nem, de jól elterjesztettem ezt a receptet :)). A családom körében is közkedvelt, elég gyakran sütöm, ha gyorsan valami édességet szeretnénk és van hozzá itthon túró is, hiszen nálam valóban bő 30 perc alatt elkészül a hozzávalók kimérésétől kezdve a sütés végéig. DE!! Imádjuk azt a kakaós csigát is, ami kelt tésztából készül, még ha picit több ideig is tart az elkészítése - bár egyáltalán nem bonyolult, sőt! Néha bizony a kelt tésztás verziót kívánja meg a családom, ami nem csoda, hiszen olyan foszlós, pihe-puha a tésztája és annyira finom!!! Nem igazán lehet neki ellenállni! Ne habozzatok, süssétek meg bátran ezt a változatot is!Az Amerikában élő unokatesóm kisfiával itthon - a szüleinél - nyaralt úgy két hónappal ezelőtt... és említette, hogy a pici fia odavan a kakaós csigáért, de neki valami miatt nem sikerül olyan jól ott kint az óceán túl oldalán. Ezért, amikor itthon voltak és elmentünk hozzájuk látogatóba, kakaós csigát sütöttem/vittem nekik. :) Tehát a képen szereplő példányok úgy két hónapja készültek, azóta várják, hogy felkerüljenek ebbe a receptgyűjteménybe - persze nem ezt vittem hozzájuk, dupla adagot sütöttem, mi sem maradhattunk ki itthon a jóból. :) A fotóalanyok magunknak készültek.


Hozzávalók:kb. 14 darabhoz50 dkg kelt tészta sütemény liszt vagy finomliszt1 kávéskanál só5 dkg kristálycukor2,5 dkg friss élesztőkb. 3 dl langyos tej5 dkg puha vaj1 csomag vaníliás cukor1 kisebb citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)1 tojássárgájaA kakaós töltelékhez:7 dkg olvasztott vaj langyosra hűtve10 dkg porcukor3 dkg holland kakaópor
(természetesen hagyományos kakaópor is lehet)A pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:1. Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsolj

Címkék

Kakaós Csiga