Vaníliás keksz

  • 2015.07.01.
  • 0

Az egyik kedvenc kekszem! Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom omlós. Ráadásul ezekkel a keksznyomdákkal készítve olyan helyesek. :) Ha szeretnétek ilyen keksznyomdákat, megtaláljátok a webáruházban az alábbi linken: www.pottyosotthon.hu. Hozzávalók:kb. 20 darab kekszhez13 dkg vaj
7 dkg porcukor1 vaníliarúd kikapart belseje (ennek híján 2 csomag vanília cukor)25 dkg finomlisztcsipet só1 tojássárgája

Elkészítés:1. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, belekeverjük a vaníliarúd kikapart magjait (vagy a 2 csomag vanília cukrot), hozzáadjuk a csipet sóval összekevert lisztet, a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Cipót formálunk belőle és folpackkal becsomagolva betesszük a hűtőbe 30 percre.
2. Lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A keksznyomdát a lisztbe mártjuk, leütögetjük róla a lisztet, hogy ne maradjon benne a formás részbe és a tésztán egymás mellé sorba nyomkodjuk a mintát/mintákat. (Minden formázás előtt érdemes lisztbe mártani, mert akkor egész biztos, hogy nem ragad a tészta a mintába!)
3. A kekszeket derelyevágóval vagy késsel négyzet alakúra vágjuk és egy tortalapát vagy széles kés segítségével sütőpapíros tepsire helyezzük.

4. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megs

Címkék

Keksz Keksznyomda