Egy igazán vagány gombás lecsó

  • 2018.08.19.
  • 9





Szívesen szeretek, bocs inkább a férjemmel közösen szeretünk, kísérletezni a lecsóval, mert a paprika-paradicsom-hagyma szentháromságba a májon keresztül a mandulatejfölön át a quinoáig sok mindent belefér.

Most nagyon egyszerűre vettük a figurát, mert az alapreceptet egy kis bébi csiperkével és borecettel dobtuk fel, amely igazán karakteres, vagány ízt adott neki.

Csiperkés lecsó



Hozzávalók négy személyre


200 gramm bébicsiperke ( Én Amigo, a mi gombánk márkájút használtam)
egy nagy fej vöröshagyma
fél kiló paprika
2-3 nagyobb paradicsom
egy evőkanál eritrit ( lehet bármilyen édesítő szer)
egy evőkanál borecet
néhány levél bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
ízlés szerint kókuszzsír


A vöröshagymát felkockázzuk és megfuttatjuk egy kis kókuszzsíron. Amikor a hagyma kezd áttetszővé válni, rádobjuk a felkarikázott paprikát és a félbevágott csiperkét. Picit pirítjuk, majd egy kicsi vizet öntünk alá. Ezután jöhet a cikkelyekre vágott paradicsom! A ragut alaposan összekeverjük. Megszórjuk egy kis eritrittel, sóval, borssal. Végül belelöttyintjük a borcetetet, hogy kiemelje a gomba telt, földes ízét. Egy kicsit rotyogtatjuk, és ha minden megpuhult, akkor már ehetjük is. A végén megszórhatjuk egy kis friss bazsalikommal.Tunkolni kötelező!