Nyers lasagna

  • 2013.09.25.
  • 9

A BioUdvar Nyersétel kóstolójára készítettem ezt a lasagnát, ami nagyon jól sikerült, mindenkinek NAGYON ízlett! :D
Még sosem csináltam korábban, ezért egy kicsit aggódtam, hogy milyen lesz -, de az összetevők gazdagságát elnézve már rossz nem lehet! ;)
A recept:
1. & 4. & 6. & 8. réteg

2 közepes cukkini - krumplihámozóval vékony szeletekre vágva 

2. réteg

1 csokor mángold - szárairól letépkedve
1 ek szójaszósz

3. réteg

8-10 szárított paradicsom - beáztatva
1 ek olívaolaj
2 paradicsom - felkockázva
2 puha datolya - ha nem puha a datolyánk, akkor áztassuk be
2 dl darált dió
2 ek olívaolaj
1 citrom leve
1/2 csokor petrezselyem - felaprítva
1/4 mk só

5. réteg

10 dkg natúr kesudió
1 ek olívaolaj
1/2 citrom leve
2 paprika - felkockázva
1/2 csokor petrezselyem - felaprítva
2 ek sörélesztő pehely
1/4 mk só

7. réteg (hasonló a 3. réteghez, csak más a fűszerezése :)

8-10 szárított paradicsom - beáztatva
1 ek olívaolaj
2 paradicsom - felkockázva
2 dl darált dió
2 ek olívaolaj
1 citrom leve
2 puha datolya - ha nem puha a datolyánk, akkor áztassuk be
1 marék friss bazsalikom - felaprítva
1 gerezd fokhagyma
1/4 mk só

1 paradicsom - felkarikázva - tetejére díszítésnek (én véletlenül ezt is összekockáztam :P)
pár friss bazsalikom levél - díszítésnek
A hozzávalók felsorolása miatt hosszadalmasnak tűnik, de igazából nem az. :)
1. réteg: Egy szögletes jénai tál aljára tegyünk gy sor cukkinit.2. réteg: A mángoldot áztassuk be a szójaszószba, majd tegyük a cukkini tetejére.3. réteg: Sorban turmixoljuk össze a hozzávalókat és kenjük rá a mángold levelekre.4. réteg: Tegyünk rá egy újabb sor cukkinit.5. réteg: Sorban turmixoljuk össze a hozzávalókat és kenjük rá a cukkinire.6. réteg: Tegyünk rá egy újabb sor cukkinit.7. réteg: Sorban turmixoljuk össze a hozzávalókat és kenjük rá a cukkinire.8. réteg: Tegyünk rá egy újabb sor cukkinit.9. réteg: Díszítsük paradicsommal és friss bazsalikommal.