Fordított cseresznyés (paleo)

  • 2017.06.14.
  • 5

Akiknek ízlett a kókusz kalács (recept itt), azoknak minden bizonnyal ez a sütemény is ízleni fog. A sütemény nagy erénye, hogy a szezonnak megfelelően változtatható a gyömölcs benne.Hozzávalók:a tésztához:15 dkg kókuszreszelék10 gramm
konjac liszt10 dkg porrá őrölt eritrit8 tojássótovábbá:50 dkg kimagozott cseresznye5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába
alját kirakjuk a cseresznyével.
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze.

A cseresznyére öntjük.
175 fokra előmelegített
sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt szeleteljük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!