Csoki golyó (paleo)

  • 2017.03.18.
  • 6

Ez van, amikor elbénázom a sütést... mert néha nálam is megtörténik, hogy elkalkulálom az anyaghányadot és nem olyan lesz a tészta, mint amilyenre terveztem. Nem az állagában vagy az ízében volt a hiba, hiszen ezt a piskótát használtam az itt található nagyon népszerű gesztenyés szelethez és az itt található csoki tortához is. hanem egyszerűen kevésnek bizonyult a nyolc szeletes zila formába így nem volt alja a tortalapnak.Hozzávalók:a tésztához:3 dkg kókuszliszt2,5 dkg holland kakaófél csapott teáskanálnyi szódabikarbónacsipet só3 tojás2,5 dkg olvasztott kókuszolaj2,5 dkg juharszirup (agávészirup, vagy méz, esetleg
eritritol,
nyírfacukor
vagy
xilit)2,5 dkg eritrit1/2 vaníliarúd kikapart magjaia krémhez:2 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)10 dkg paleo étcsokoládéa hempergetéshez:holland kakaóA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 18 centis tortaformába töltve, 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt, összemorzsoljuk. A kókuszkrémet felforraljuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük az összetördelt étcsokoládét. Akkor jó, ha a krém egynemű, sima és bársonyos. Összegyúrjuk a tésztával. Kis időre hűtőszekrénybe tesszük. Golyókat formálunk a masszából. Visszatesszük a hűtőbe, végül kakaóba hempergetve kínáljuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!