Meggy befőtt (paleo)

  • 2017.06.15.
  • 1

Talán meggyet használok legtöbbet télen, a befőttek közül, ezért idén nagyon sok üvegnyit tettem el. Később csak elő veszem szószokhoz, süteményekhez vagy éppen a karácsonyi bóléhoz. A cseresznyéhez képest a magozás miatt, munkaigényesebb az eltevése, de még így se vészes.Hozzávalók 1 db 7,5 dl-es befőttes üveghez:50-60 dkg meggy5 dkg eritritszénsavmentes ásványvízAz eritritet csavaros tetejű üveg aljára tesszük. A meggyet átválogatjuk, leszárazzuk, alaposan megmossuk, kimagozzuk. Az üvegbe tesszük. Felöntjük a vízzel. Lezárjuk az üveget. Meggyőződünk róla, hogy a tetőnél nem ereszt
(azonnal észrevesszük, ha fejtetőre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Ennyi...A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!