Cassata (paleo)

  • 2017.03.14.
  • 5

Régóta szemezgettem már ezzel az olasz süteménnyel. Most valahogy megint előbukkant és mivel minden volt hozzá itthon, összeraktam. Engem is meglepett, hogy az ízkavalkád ellenére mennyire harmonikus és finom. :)Hozzávalók:a piskótához:6 tojás6 dkg darált mandula6 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleozóknak cukor)1 vaníliarúd kikapart magjaicsipet sóa krémhez:40 dkg
Totu10 dkg eritrit1 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve1 vaníliarúd kikapart magjai2.5 dl víz2 dkg zselatin2 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (nálam most mazsola, füge, datolya, sárgabarack, áfonya, szilva)10 dkg paleo étcsokoládé lemezesre reszelve5 dkg zöld pisztáciaa bevonáshoz:3 dl kókuszkrém (nálam most cocomas)15 dkg paleo étcsokoládéa díszítéshez:1 dkg zöld pisztáciaA piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A krémhez a kókuszkrémet 30 percre fagyasztóba tesszük, majd kemény habbá verjük. Az aszalt gyümölcsöket és a pisztáciát durvára vágjuk. A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a totuval, az eritrittel, a citrom héjjal és lével, valamint a vaníliával kémesre turmixoljuk. Hozzákeverjük az aszalványokat, a pisztáciát és a csokoládét, majd hozzáforgatjuk a kókuszhabot is. Kilenc centi magas 30 x 13 centis kenyérsütő formát kibélelünk háztartási fóliával, majd piskótával úgy, hogy a tetejére (ami később majd az alja lesz) is kerüljön a tésztából. Beleöntjük a krémet. Lefedjük a piskótával. Három órára (vagy egy egész éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Rácsra borítjuk. Eltávolítjuk a fóliát és bevonjuk csokoládé mázzal, amihez a kókuszkrémet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a csokoládét. Akkor jó, ha a krém csomómentes, egynemű és bársonyos. A tetejét apróra vágott zöld pisztáciával díszítjük.Többen kérdeztétek a
ToTut
és a tojásrudat hol lehet beszerezni.
Itt
tudtok érdeklőni.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megteheti