Cseresznye és meggy lekvár (paleo)

  • 2017.06.30.
  • 3

Egyszerre készült a két lekvár, ugyanazzal a technikával és ugyanazzal az anyaghányaddal. A képen jól látszik a végeredmény. Nem folyós...Hozzávalók:2 kg cseresznye vagy meggy (de felesben keverve is finom lekvárunk lesz)1 nagyobb alma1 dl víz10 dkg eritrit (ízlés szerint változtatható)2 dkg pektinA kimagozott gyümölcsöt a negyedbe vágott, magházától megfosztott, de héjas almával és a vízzel közepes lángon, néha kevergetve addig főzzük, amíg az alma jól megpuhul. Ekkor az almát kiszedjük belőle és összeturmixoljuk az eritrittel, a pektinnel és egy kevés lével. Így biztos, hogy nem lesz csomós. Visszarakjuk a lekvárhoz. Még 5 percig főzzük. Botmixerrel kellő állagúra turmixoljuk (hagyhatjuk darabosra, dzsemnek vagy simára lekvárként). Csavaros tetejű üvegekbe szedjük.
Lezárjuk az üveget. Meggyőződünk róla, hogy a tetőnél nem ereszt
(azonnal észrevesszük, ha fejtetőre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Ennyi...A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!