Ribizlis charlotte (paleo)

  • 2017.10.20.
  • 1

Második nekifutásra ilyen lett a charlotte, mert elsőre bizony kanalas változatban sikerült elkészítenem. A csoportba fel is raktam (recept itt :) )pontos instrukciókkal, hogy mit hogyan kell csinálni hozzá. Persze csak napi humor gyanánt.Hozzávalók:a piskótához:5 tojás5 dkg darált mandula5 dkg eritrit
csipet sóa kenéshez:35 dkg cukormentes ribizli lekvár (recept itt)a krémhez:60 dkg
Totu (nem paleozóknak túró)10 dkg ribizli10-15 dkg eritrit (nem paleozóknak cukor)1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja2 dkg zselatin1,5 dl vízA tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mandulás tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütőpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielőtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütőpapír segítségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, így hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt kitekerjük. Megkenjük a lekvárral. Visszatekerjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a tekercs szépen szeletelhetővé válik. 1 centi széles szeletekre vágjuk. Fóliával bélelt félgömb alakú edény oldalát kirakjuk a szeletekkel. Ráöntjük a tölteléket, amihez a a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd az összes többi hozzávalóval, a ribizli kivételével összeturmixoljuk. Hozzáforgatjuk a száráról leszemezett ribizlit is és így használjuk a krémet. A tetejére (ez lesz majd a sütemény alja) rárakosgatjuk a maradék piskótatekercs szeleteket. Egy tányérral lenyomatjuk, végül szeletelés előtt, az egészet 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Többen kérdeztétek a
ToTut
és a tojásrudat hol lehet beszerezni.
Itt
tudtok érdeklőni.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!