Rebarbarás eperlekvár (paleo)

  • 2017.05.22.
  • 9

Van már a blogon egy paleo rebarbarás eperlekvár itt. A mostani abban különbözik tőle, hogy az almának köszönhetően sűrűbb lett, illetve édesítőből is kevesebb kellett hozzá.
A lekvár hagyományos változata is megtalálható nálam itt.Hozzávalók:1 kg eper50 dkg rebarbara2 almafél dl víz1 teáskanál C-vitamin30 dkg eritrit1,5 dkg pektinA megtisztított, kisebb darabokra vágott gyümölcsöket a vízzel, közepes lángon, gyakran kevergetve puhára főzzük. Hozzákeverjük a C-vitaminnal, pektinnel elkevert eritritet. Pár percig forraljuk. Botmixerrel egyneműre dolgozzuk. Csírátlanított csavaros tetejű üvegekbe töltjük. Lezárjuk. Meggyőződünk, róla, hogy a kupakoknál nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetőre állítjuk az üvegeket).
Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni.
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!Amikhez felhasználhatjuk a lekvárt (a receptekért a képek fölötti megnevezésre kell kattintani)Epres rebarbarás pohárkrémRebarbarás epres tortaRebarbarás epres márványtortaEpres charlotte