Isler (paleo)

  • 2017.09.10.
  • 6

Régebbi paleo islereimet
itt
találjátok, no meg
itt
és itt.

A hagyományos, nem paleo változatot, fázis fotókkal pedig
itt. Szerintetek melyik a legszebb?Hozzávalók 15 darabhoz:17 dkg Anyasüti sütemény variáció3 dkg gesztenyeliszt (helyette is mehet Anyasüti sütemény variáció)10 dkg darált dió12 dkg hideg, kemény disznózsír5 dkg porrá őrölt
eritritol
(vagy nyírfacukor vagy xilit)1 tojás
1 citrom reszelt héjakéshegynyi őrölt fahéjcsipetnyi sótovábbá:20 dkg házi cukormentes ribizli lekvár (recept itt)a csokoládé bevonathoz:15 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé2 dkg kókuszolajÖsszekeverjük a gesztenyelisztet, az anyasüti lisztet, a darált diót és a sót. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a zsiradékokkal. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima, fényes felületű tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre újból
hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. Két szilikonlap közt 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. 5-6 centis pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, vékony pengével alávágva sütőpapíros lemezre tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. A maradék tésztát összegyúrjuk, ha lágy akkor visszatesszük a hűtőbe és pihentetjük 20 percet. Majd az előbb leírt folyamatot ismételjük, amíg az összes tésztánk el nem fogy. A lemezen hagyjuk kihűlni a kisült korongokat, Ribizli lekvárral két-két tésztakorongot összetapasztunk.
A csokoládét a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztjuk. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!