Rebarbara befőtt (paleo)

  • 2017.05.26.
  • 7

Nagyon szeretem a rebarbarás dolgokat, eperrel verhetetlen párost alkot nálam (lassan málnával is érdemes lesz házasítani), de naranccsal is nagyon finom lesz, majd tél tájékán. Sőt! Sült húsok mellé köretnek is! Ezért is raktam el jó pár üveggel belőle. A munka vele minimális. Amiért érdemes most elrakni az az, hogy június után megnő a rebarbara oxálsav tartalma.Hozzávalók üvegenként:2-3 rebarbaraszár7,5 dkg eritrit2 cm vaníliarúd felhasítvafél fahéjrúd4-5 szegfűszegszénsavmentes ásványvízAz ízesítőanyagokat csavaros tetejű üveg aljába tesszük. A megmosott rebarbarát 3 centis darabokra vágjuk, hámozni nem kell. Az üvegbe rakjuk. Lezárjuk. Meggyőződünk, róla, hogy a kupakoknál nem ereszt (azonnal észrevesszük, ha fejtetőre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Ennyi...A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!Amikhez felhasználhatjuk a befőttet a receptekért, csak az étel nevére kell kattintani.Epres rebarbarás kókuszkrém:Csirkemell rebarbara szósszal, friss eperrel:Epres rebarbarás lusta asszony rétese:Báránycsülök, spárgakrémmel, epres rebarbaszósszal:Epres rebarbara sorbet:Epres rebarbarás joghurt leves: