Somlói galuska (paleo)

  • 2017.10.28.
  • 3

Régebben készítettem már paleo somlóit a receptje itt található. Akkor másként készült a krém és a csokiöntet hozzá. Illetve a blogon fent van egy hagyományos recept is, amit itt találtok.Hozzávalók:a piskóta laphoz:2 tojás4 dkg
eritritol
(vagy
nyírfacukor, vagy
xilit)4 dkg mandulaliszta diós piskótához:2 tojás4 dkg nyírfacukor (xilit vagy eritritol)4 dkg darált dióa kakaós piskótához:2 tojás4 dkg
eritritol
(vagy
nyírfacukor, vagy
xilit)3 dkg mandulaliszt1 dkg holland kakaóa leitercukorhoz:1 dl víz5 dkg
nyírfacukor (xilit vagy eritritol)1 kezeletlen narancs héja1 kezeletlen citrom héja1-2 evőkanál jamaicai ruma vaníliakrémhez:5 dl
ToTu tej5 tojássárgája10 gramm zselatin10 dkg eritritvanília ízlés szerinttovábbá:10 dkg darált dió5 dkg rumba áztatott mazsolaa csokoládé öntethez:2 dl kókuszkrém
7 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládéa tálaláshoz:2 dl kókuszkrémből felvert habA vaníliakrémet készítjük el először (akár előző nap is elkészíthetjük).
A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg szinte meg nem dermed hűtőszekrénybe tesszük (ha keményre dermedne átturmixoljuk)