Vajas kifli

  • 2018.02.24.
  • 9

Évek folyamán sok féle kiflit sütöttem. Aztán eljött az a idő amikor saját receptet kezdtem használni ami jól bevált.
Ennek a receptje következik most.Előző este elkészítem az elő tésztát:2
dl

víz
3 gramm élesztő
20 dkg lisztJól összekeverem egy szilokon lapáttal. Letakarom egy konyharuhával es egy éjszakán át hagyom pihenni.
Reggel kezdem a kiflit sütni.
Hozzávalók:1 dl tej
1 db kocka cukor12 gramm élesztő2,5 dl víz3 kanál burgonya pehely5 dkg vaj
40 dkg kenyér liszt /
Ha nincs jó a finom liszt. /
20 dkg tönköly liszt15 gramm sóA tejet langyosítom beleteszem a cukrot az élesztőt és felfuttatom. Az elő tésztátelkeverem beleteszem a vajat. burgonya pelyhet, vizet, a tejben felfuttatott élesztőt, liszteket és a
tetejére a sót. 8 percet robotgéppel dagasztom aztán kézzel átgyúrom és 40 percet kelesztem. Kelesztés után 12 darabba vágom gömbölyűre formázom és hagyom kelni 15 percet. Kifliket formázok kinyújtva a tésztát vékonyra és feltekerem őket. Kelesztem 40 percet és 220 fokos sütőben sütőm körülbelül 15 percet. Sütés elött és után hideg vízzel lespriccelem.Jó étvágyat !