Csokizselés piskótatorta (gluténmentes, paleo, tejmentes)

  • 2017.03.12.
  • 8

Nagyon kis diétás sütemény, bár első látásra nem feltétlen tűnik annak, pedig tényleg az, ha meglátjátok a hozzávalókat, ti is meg fogtok győződni róla. Elképzeltem, mit akarok és a hozzávalókat úgy találtam ki menet közben. A piskóta főnyeremény lett, még sokszor fogom sütni, különféle krémekkel, mert alig tartalmaz szénhidrátot és nagyon laktató, bárhogy lehet ízesíteni.
Bár a gyerekeknek sütöttem egy grízes krémest, sajnos ők is ebből kértek :)Hozzávalók:A piskótához:4 tojás szétválasztva2 evőkanál kókuszliszt2 evk kókuszreszelék1 púpos kávéskanál konjak liszt1 evk negyedannyi édesítőfél csomag sütőporA tojásfehérjét felvertem, az édesítővel és picike sóval. Mikor kemény lett, hozzákevertem a tojások sárgáját egyben. Egy kis tálban összekevertem a száraz anyagokat és egy mozdulattal hozzáöntöttem a tojásos masszához, tovább kevertem a robotgéppel még pár pillanatig, míg minden elkeveredett.
Egy kis méretű (15cm átmérőjű) kapcsos tortaformába öntöttem, amit kibéleltem sütőpapírral és 180-fokos sütőben kb. 20 percet sütöttem (tűpróba).A csokikrémhez:A csokikrémnek akkor láttam csak neki, mikor a piskótát kivettem.Egy késes robotgépbe öntöttem a következőket:200 ml forró víz4 kávéskanál zselatin6 kávéskanál Szafi fitt
karobpor
(kakaót is lehet, de ha karob, én csak a fentit ajánlom, ez nagyon finom)1 púpos evk édesítő1 kávéskanál rumaroma30 g kókuszolaj8 kávéskanál kókusztejpor2 csapott kávéskanál konjak lisztElindítottam a gépet és összeturmixoltam a hozzávalókat. Hagytam picit pihenni, pár percet, megint turmixoltam rajta, már láthatóan sűrű volt, még pár perc és újra turmixolás után jó lett.A piskótát szétvágtam keresztben, visszatettem a csatos formába, amit kibéleltem folpakkal. Ráöntöttem fele krémet az alsó lapra, majd rátettem a felső lapot és ráöntöttem a maradék krémet. Elsimítottam és hűtőbe tettem. Egy óra múlva ehető volt. A krém inkább zselés, mint krémes, de nekem nagyon ízlett. A piskóta finom puha volt és nem száraz egyáltalán. Még sokszor fogom használni ezt az alapreceptet.
Pár fázisfotó:A süteményben összesen 30 g ch (szénhidrát) van. Ezt kell annyifelé osztani, ahány szeletre vágod.