Vajas-fokhagymás-citromos lazac

  • 2020.01.18.
  • 3

Nálunk elég sokszor van lazac, mert nemcsak mi, hanem a gyerekek is nagyon szeretik. Legtöbbször így készítem, inkább a mediterrán hagyományokat követve. Előkészületekkel együtt 15 perc, és tökéletes :) Mutatom, hogy készül:kb. 400 gr szelet lazacsóborssült hal fűszerolívaolaj50 gr vajfél fej fokhagyma2 ág rozmaringfél citrom vastagabb karikákra vágvaA lazacszeleteket sózd, borsozd, szórhatsz rá sült hal fűszert, ha szeretitek. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kis olívaolajat, majd süsd meg a lazacszeleteket egyik oldalukról (ha bőrös, akkor azzal az oldallal kezd. Amikor befehéredik kb. a filé feléig a lazac húsa, akkor fordítsd meg.Ekkor rendezd a halszeletek mellé a vajat, a rozmaringot, a fokhagyma gerezdeket, és a citromkarikákat. Kicsit nyomkodd meg őket, hogy levet eresszenek. A halszeleteket sülés közben locsolgasd a vajas, citromos, fokhagymás öntettel, amíg teljesen át nem sül a lazac, és már kész is!

Címkék

Hal Főétel Lazac