Rántott tengeri hal dalmát körettel

  • 2013.11.25.
  • 1

Ez az étel pofonegyszerű, mégis nagyon de nagyon finom. Ebben az esős időben visszaidézi az Adriát:)Mutatom, hogyan készítem.Kell hozzá:tengeri halfilé (pl. hekk)sófrissen őrölt fehér borscitromlélisztfelvert tojászsemlemorzsaKörethez:3-4 közepes krumplikb. 200 gr leveles spenót50 gr vaj2-3 gerezd áttört fokhagymaolívaolajsófrissen őrölt fehér borsvegeta ízlés szerintHa fagyasztott halat használsz, hagyd teljesen felolvadni és jól csöpögtesd le. A halfiléket sózd meg, őrölj rá fehér borsot, és jól locsold meg citromlével. Lefedve tedd a hűtőbe egy fél órára, amíg előkészíted a köretet. A krumplit hámozd meg és vágd kockákra. Tedd fel vegetás vízben főni, és mikor már majdnem kész, dobd a vízbe a spenótot is. Így együtt főzd még olyan 5 percig, majd szűrd le. A vajat olvaszd fel, nyomd bele a fokhagymát, és forgasd meg benne a krumplit és a spenótot. A köretet sózd, borsozd, (esetleg ha szeretitek, szórd meg pici Vegetával), és locsolj rá egy kis olívaolajat. Összeforgatod, és már meg is vagy. A halszeleteket egyenként mindkét oldalról forgasd lisztbe, majd a felvert tojásba, és legvégül a zsemlemorzsába. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és süsd aranybarnára a halszeleteket. Szedd papírtörlőre, locsold meg citromlével, és mehet is egy szép kis tálon az asztalra:). Friss salátával tálald.