Fehérbab krémleves

  • 2013.04.04.
  • 5

Nagypénteki ebédem volt. A halászléért nem rajongok annyira, így inkább főztem magamnak külön. Pirított baconnel szoktam tálalni, de ezt most kihagytam.Hozzávalók:25 dkg
fehérbab8 szelet bacon1 közepes vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1 petrezselyemsó, babérlevél1 kis pohár tejföl1 kk finomlisztőrölt borsmajorannafél csokor petrezselyem1 nagyobb sárgarépaElkészítés:A bacont ropogósra sütjük. Zsírjában a hagymát és a zúzott fokhagymát kevergetve 2-3 perc alatt megfuttatjuk.A répát a gyökeret, karikákra vágjuk, a hagymákra dobjuk, 1-2 percig rázogatva pirítjuk, aztán 1,4 liter vízzel felöntjük.Nagy lángon fölforraljuk, majd a babot is hozzáadjuk. Megsózzuk, babérlevéllel fűszerezzük. Kis lángra állítjuk, és 1 óra alatt puhára főzzük.A tejfölt a liszttel, simára keverjük, a puha bab levét ezzel sűrítjük, azaz 2-3 percig kevergetve forraljuk.Amikor kész, kivesszük belőle a babérlevelet, majd a levest mixerrel pürésítjük.Végül borssal, majorannával és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.Sült baconnel tálaljuk.(én konzervbabot használtam a gyorsaság miatt,de természetesen ilyenkor nem kell ilyen sokáig főzni)