Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojással

  • 2017.05.14.
  • 6

Vörösboros chilis, paradicsomos káposzta sült párizsival, tükörtojássalBár a naptár szerint tavasz van, az esős, szeles idő inkább az őszt idézi. Ez az étel is inkább annak felel meg. Hozzávalók:1 kis fej káposzta1 nagy fej hagyma2 dl paradicsompüré3 db chili tejfölsóőrölt fekete borsőrölt csípős piros paprikaőrölt kömény 1 dl vörös borolajliszt1 ek cukor2 szelet párizsi2 db tojás Elkészítés: Kevés olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott káposztát, a darabolt chilit, fűszerezem, s felöntöm a paradicsomlével, beleszórom a cukrot.Mikor majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort, keverek bele tejfölt, egy kevés lisztet. Felforralom.Közben kevés olajon megsütöm a párizsit, félreteszem. Megsütöm a tükörtojást is.Tálaláskor szedek a tányérba káposztát, középre helyezem a sült párizsit, rá a tükörtojást. Szórok rá piros paprikát.