Tejfölös fehérbab főzelék csípős kolbásszal

  • 2017.05.25.
  • 9

Tejfölös fehérbab főzelék csípős kolbásszalBár nem egy tavaszi étel, de megkívántam. Az idő amúgy is a sok eső miatt meglehetősen barátságtalan. Hozzávalók:25 dkg fehérbab1 szál csípős parasztkolbász1 fej hagyma1 gerezd fokhagyma1 db babérlevélnapraforgó olajőrölt fekete borsőrölt pirospaprikacsombor (borsikafű) 1 ek liszt1 dl tejföl1 mk ecet (elhagyható)Elkészítés:Előző nap a jól megmosott babot beáztatom.A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a kolbászt szeletelem. Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a kolbászszeleteket, végül a babot az áztató vízzel együtt. Teszek bele borsot, borsika füvet, babérlevelet. Addig főzöm míg megpuhul a bab. Ekkor a tejföl felét összekeverem a liszttel, megszórom piros paprikával és a leveshez adom. Adok hozzá néhány csepp ecetet. Felforralom.Tálaláskor merek egy tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt. Olívás rozskenyérrel fogyasztom.