Sült sertés hasaalja petrezselymes újkrumplival

  • 2017.05.21.
  • 6

Sült sertés hasaalja petrezselymes újkrumplivalBár mostanában a lassú, alacsony hőfokon, kemencében való sütés a divat, én hagyományosan, serpenyőben sütöttem meg a húst, akárcsak a krumplit. Hozzávalók:40 dkg sertés hasaalja2 gerezd fokhagymasóőrölt fekete borsőrölt piros paprikaőrölt köménymorzsolt kakukkfű ketchupcitromlé olaj1 db vöröshagyma4 gerezd fokhagyma50 dkg újkrumpli6 szál petrezselyem2 db paradicsom2 db csípős hegyes paprika Elkészítés:A húst félbevágom, egy serpenyőbe rakom. Rákenem a paradicsomot, nyomok rá fokhagymát,
locsolok rá citromlevet és olajat, megszórom a fűszerekkel. Mellérakom a félbevágott hagymát, s a fokhagyma gerezdeket. Egy éjszakára beteszem a hűtőszekrénybe, hogy ebben a pácban érjen.Másnap öntök rá kevés vizet, s a tűzhelyen bőrével lefelé, lefedve, elkezdem párolni.
A beáztatott krumplikat megpucolom, s egy serpenyőben vízen és olajon párolom, sütöm. Időnként megkeverem. Sózom.A petrezselymet durván aprítom.Amikor a krumpli megpuhult és megpirult, megszórom petrezselyemmel.Tálaláskor a tányérra helyezek egy dara húst, szedek mellé krumplit, s díszítek paprikával és paradicsommal.